In een recente post hebben we uiteengezet welke stappen HR-afdelingen moeten nemen om een echte digitale cultuur in hun organisatie te promoten en te consolideren.

Maar vooraleer hiermee begonnen kan worden, is het belangrijk om een digitale mentaliteit te creëren bij werknemers om de overgang vlotter te maken naar de nieuwe digitale cultuur van het bedrijf en meer garantie te bieden voor succes op lange termijn.Schoudertas Iriedaily Zen 'city Party' In Olijfgroen 4ARc3jL5q

In deze post kijken we naar de 7 belangrijkste kenmerken van de zogenaamde digitale mentaliteit.

Deze post is ook beschikbaar in het Engels.


Om de kenmerken van een digitale mentaliteit te begrijpen, zullen we beginnen met uit te leggen wat een digitale cultuur juist is.


Wat is een digitale cultuur in praktische termen?

Een duidelijk idee hebben van wat digitale cultuur juist is, zou een absolute must moeten zijn voor iedereen die gevraagd werd om het te omarmen op de werkvloer. Terwijl individuen geneigd kunnen zijn om hun eigen mening te vormen over wat het is en hoe het werkt, zullen een algemene definitie en een gedeelde benadering van pas komen om uw bedrijf te verenigen en alle uitdagingen of misverstanden op te lossen die zich zouden kunnen voordoen tijdens het implementatieproces.

Hoewel de term veel complexer is dan het op het eerste gezicht zou lijken, kan een digitale cultuur gedefinieerd worden als de mentaliteit die al de beste eigenschappen en praktijken omarmt die een bedrijf succesvol maken in de 21ste eeuw.

In een artikel uit 2015 somde Bill Fischer, co-directeur van het strategisch innovatieprogramma van de Zwitserse business school IMD en Massachusetts Institute of Technology (MIT) deze eigenschappen en praktijken op als: snelheid, inclusiviteit, experimentatie en systematisering; en bij uitbreiding de mogelijkheid om werk te verzetten in teamverband, snelle aanpassing aan verandering, het gebruik van de cloud; samenwerking en het volledige gebruik van open source technologie.

Schoudertas Iriedaily Zen 'city Party' In Olijfgroen 4ARc3jL5q

.

Zoals reeds vermeld werd, moet een individu eerst een digitale mentaliteit ontwikkelen vooraleer hij/zij de nieuwe digitale cultuur volledig kan omarmen. Dit stopt niet bij het hebben van een account op Instagram, Snapchat en dergelijke: het hebben van een digitale mentaliteit, houdt in dat we een volledig nieuwe kijk ontwikkelen die de oneindige mogelijkheden van ons digitaal tijdperk identificeert en omarmt.

Iemand van wie men zegt dat hij/zij een digitale mentaliteit heeft, zou een speciale gevoeligheid uitstralen ten opzichte van nieuwe technologieën en de kansen die zij met zich meebrengen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, met een oog op de manier waarop deze hulpmiddelen de samenleving en de wereldeconomie als geheel kunnen bevorderen.

"Een digitale mentaliteit wordt gekenmerkt door een ander perspectief van de wereld."

- Sahana Chattopadhyay, Specialist en Coach in het Sociaal en Organisatorisch Leren


Indian consultant and coach, specialized in social and organizational learning, Schoudertas Iriedaily Zen 'city Party' In Olijfgroen 4ARc3jL5qSahana Chattopadhyay has defined the 7 key features of a digital mindset, and they are as follows:


De 7 belangrijkste kenmerken van een digitale mentaliteit


1. Vrijgevigheid

Het doel van de digitale cultuur is om te delen en samen te werken. Degenen die zich toeleggen op machtsstrijd, intriges en manoeuvres om controle te krijgen over een situatie op het werk of om erkenning te krijgen, hebben niet de juiste mentale vooruitzichten om in de nieuwe digitale context te kunnen bloeien.

2. Groei

Schoudertas Iriedaily Zen 'city Party' In Olijfgroen 4ARc3jL5q

Zowel in een persoonlijke als professionele zin. Een digitale mentaliteit bewijst dat je jezelf kunt zien als een “work in progress”: je kan altijd meer leren, meer onderzoeken, meer experimenteren en uiteindelijk een betere persoon zijn.

3. Flexibiliteit

Zowel in het aanpassen aan verandering als het anticiperen op toekomstige innovatie. Degenen met een digitale kijk volgen de vooruitgang en innovatie die plaatsvinden buiten hun bedrijf en/of industrie en gebruiken probleemloos nieuwe technologieën om hun taken en verantwoordelijkheden op het werk aan te vullen.

4. Comfortabel zijn met onzekerheid

Chattopadhyay ziet dit als comfortabel zijn, of zelfs gestimuleerd zijn door voortdurend in bèta-modus te werken - een intrinsieke eigenschap van elke digitale transformatie - en de capaciteit om om te gaan met sporadische turbulentie, wat een volkomen normaal kenmerk is in het leven in de 21ste eeuw.

5. NieuwsgierigheidIn Maze Zwart Tussenjas 'calabasas' Maze gyYb67fv

Technologie is niet langer een middel met een enkel doeleinde, maar een ruimte om vrij te experimenteren en manieren te vinden om productiever te zijn - of zelfs om het volledig business model van een bedrijf te herzien.

6. Teamwork

Misschien zelfs het belangrijkste kenmerk van elke digitale mentaliteit (en een van de meest zelfverklarende) is de natuurlijke voorwaarde om samen te werken, ervaringen te delen, te experimenteren, standpunten uit te wisselen, maar vooral het succes van elke samenwerking zo veel mogelijk uit te breiden. Voor mensen met een digitale mentaliteit is samenwerken veruit de beste manier om de uitdagingen van een steeds complexere wereld aan te gaan.

7. Diversiteit omarmen

Individuen met een digitale mentaliteit hebben de neiging om ideeën uit te wisselen met anderen die deze mentaliteit daarom nog niet delen, omdat ze het zien als een kans om uit hun comfortzone te treden en nieuwe ideeën op te doen. Natuurlijk hebben mensen de neiging om het grootste deel van hun tijd door te brengen met gelijkgestemde mensen, maar degenen met een digitale mentaliteit hebben de neiging om deze confrontatie niet uit de weg te gaan. Ze zoeken het eerder op. In het bedrijfsleven wil dit zeggen dat we niet bang moeten zijn om verschillende soorten professionals op alle niveaus van het bedrijf op te nemen, inclusief in het management. Alleen deze strategie kan nieuwe benaderingen en echt innovatieve oplossingen voor een organisatie opleveren.

Houd er rekening mee dat het doorvoeren van een succesvolle digitale transformatie betekent dat de digitale bedrijfscultuur eerst goed moet zitten. Bij Signaturit raden wij u aan om te na te gaan welke van deze 7 eigenschappen reeds in uw organisatie zichtbaar zijn, aangezien het belangrijk zal zijn om deze te ontwikkelen en uw digitale transformatie te doen slagen en in stand te houden in de toekomst.

Deze post is ook beschikbaar in het Engels.


GERELATEERDE POSTS


Topics: Human Resources

Schoudertas Iriedaily Zen 'city Party' In Olijfgroen 4ARc3jL5q
Mum Gemengde Kleuren Queen Jurk In LqUMVpjzGS

Blog Inschrijving

Recente Posts

Sneakers Laag Jana In Laag Grijs Sneakers Jana 5Lc43jqRA